Характеристики сучасних камінів

Сучасні каміни різняться за широким спектром видів палива, потужністю та місцем призначення для встановлення, а також за стилем та дизайном. Вогнища, що працюють на дровах, можуть бути використані як основне або додаткове джерело тепла для всього селянського будинку або окремої великої кімнати. Деякі моделі камінів навіть забезпечують будинок гарячою водою. Крім того, існують пристрої, які, окрім забезпечення багато тепла, створюють атмосферу живого полум’я в квартирі або на дачі. Вибір каміна залежить від способу його встановлення: кутові, пристінні, підвісні, настінні, острівні, вбудовані, двосторонні тунельні або панорамні.

  1. Каміни Romotop (https://romotop-ukraine.com.ua/) та печі, які працюють на дровах, стали дуже популярними для опалення в будинках, на дачах та в заміських котеджах. Ці системи можна класифікувати у дві основні категорії: з відкритою та закритою топкою. У моделях з відкритою топкою вогонь горить за скляними або металевими дверима, або може бути відкритим. Щодо методів розподілу тепла, існують системи з водяним та повітряним охолодженням.
  2. Більшість газових печей та камінів використовують природний газ як джерело палива. Підключення пристрою до газової системи — важливий крок у правильній установці, тому визначення місця розташування перед цим є обов’язковим. Додатково, необхідно забезпечити належну вентиляцію та створити димохід.
  3. Біокаміни — це новаторські вироби, які створюють безпечне та живе полум’я в приміщеннях, будь то житлові квартири, дачі, приватні будинки або навіть тераси чи альтанки. Основним джерелом палива для них є біоетанол, який виготовляється з рослинної сировини.

Вибір ідеального місця для каміна

Вибір ідеального місця для розміщення каміна зазвичай залежить від технічних характеристик самого приладу та особливостей приміщення. Особливу увагу слід звертати на можливості прокладання димоходу і вентиляції, забезпечення зручного зберігання палива та створення комфортної зони відпочинку, дотримуючись всіх вимог щодо безпечної експлуатації.

Найбільш важливою є видимість каміна з будь-якої точки кімнати, його гармонійна взаємодія з загальним інтер’єром та безперешкодне вписування у дизайн, що забезпечує рівномірне обігрівання приміщення. Забезпечення зручного доступу до приладу і врахування вимог безпеки для оточуючого простору також мають значення.

Наш інтернет магазин камінів (https://romotop-ukraine.com.ua/) пропонує придбати будь-які види камінів за доступною ціною.

От Admin